miercuri, 5 februarie 2014

Laurenţiu Calomfirescu

 http://cursteatrufilmtv.webs.com/Laurentiu%20foto.jpg
Omul: actorul si personajul ca element central al scenei. Personajul. Biografia personajului. Spaţiul teatral. Tipuri de scenă. Timpul teatral. Tipologiile unui personaj. Studii si schiţe de caracter. Arta costumului. Studiul personajelor. Relatiile dintre personaje. Teatrul de relaţie; situaţia si momentul teatral. Arta regizorului de tearu. Caietul de regie. Exercitii: realizarea practică a unui moment teatral.
Teatrul în spaţii neconvenţionale. Teatrul interactiv. Varietatea tipurilor de expresie în arta teatrală: de la scenă ca oglindă a lumii la lumea ca scenă. Adevăr cotidian, adevăr teatral. Metafora în teatru. Teatrul de televiziune. Teatrul radiofonic.
Lucrul cu actorul; lectura la masă, mizanscena; raţiune şi sens; poezie şi simţire. Înşiruirea scenelor. Analiza scenelor. Muzica in teatru. Elemente de light disign. Exercitii: punerea in scena a unui act.
De la citirea textului la spectacol. Strategii regizorale, strategii de marketing. Tendinţe noi în arta spectacolului.
Evaluarea se face prin referate, caiet de regie şi exerciţii practice şi, la final, prin punerea in scena a unui text (scena, act, povestire, fragment dintr-un roman).
Laurentiu Calomfirescu - regizor de film, teatru, regizor radio dar și scenarist. Are în lucru cartea 99 de scenarii de scurt metraj, a scris piese de teatru, unele publicate în Canada în publicații în limba română.
Ultimul spectacol “Sosesc deseară”de Tudor Mușatescu face parte din stagiunea teatrului Tony Bulandra din Târgoviște. A mai avut spectacolele “Niciodată o altă fată ca mine”, spectacol independent jucat la Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara și în cadrul festivalelor de teatru de la Arad și Hyperion (Premiul pentru Cel mai bun recital).

Frecventa: o sedinta pe saptamana
Numar de grupe:3 (A,B,C)
Numar cursanti: minimum 7
Sedinte: 12
Durata cursului: 3 luni
Cost adulti:  700 ron
Cost studenti: 600 ron
Cost elevi clasele 9-12: 500 ron
Locul desfasurarii: Strada Jean
Louis Calderon nr. 33, sector 2
(cursuri teorie);
Bulevardul Aviatorilor nr. 106,
sector 1 (platoul de filmare)
EXPERIENTA
In perioada 1997-1999 a fost directorul companiei de teatru independent RomThalia cu care a întreprins numeroase turnee în Italia cu spectacolele unde a făcut și asistență de regie:
-”Don Giovanni muore come tutti gli altri” de Teodor Mazilu, regia Renato Giordano, spectacol jucat la Veneția și în Sicilia, la Scciaca, unde a luat și Merele Premiu al Festivalului Salvo Randone -1997
 - ” Non era la Quinta, era la Nona ” de Aldo Nicolaj, regia Cătălina Buzoianu, spectacol jucat la Veneția și în Sicilia, la Scciaca, unde a luat și Merele Premiu al Festivalului Salvo Randone - 1999
-” Due anni come due giorni ” de Roberto Piparo și Pippo Proventzano , regia Mihai Lungeanu, spectacol jucat înSicilia în orașul Ribera – 1999
A realizat coloana sonoră la spectacolele:
  • Trei Jobene” Regia Răzvan Săvescu, spectacol jucat la Teatrul Mic
  • Ingeri şi gunoaie” după Samuel Beckett, regia Gheorghe, Balint spectacol jucat la Muzeul Literaturii
  • Maria Tănase” spectacol jucat la Pucioasa, regia Adriana Trandafir
  • Bătrânul” spectacol jucat la Teatrul Nottara , regia Catrinel Dumitrescu
dar și la filmul documentar ”Tu, cea mai sfântă dintre toate…”, un film de Mihai Mihăescu, film premiat la Festivalul de Film DaKINO 2003, Secțiunea Documentar.
A mai regizat:
-Spectacolul ”Five O’Clock” de Ion Luca Caragiale, spectacol jucat cu ocazia zilei Italiei – 2005
- Spectacolul de teatru radiofonic interactiv, pe internet, în premieră mondială, pentru RADIO 3 NET (fost RADIO ROMÂNIA TINERET), „Escapada DE EMIL MLADIN.
- Spectacolul “Cucerirea drepturilor noastre” jucat la Palatul Parlamentului pe 20 noiembrie 2010 cu ocazia Drepturilor Copiilor.
- Spectacolul lectură “Filip și Clement” de Cristian Tiberiu Popescu, la Teatrul de Comedie - 2011
Membru în juriul Festivalului de Film „Spune pe Scurt” (2010) și a festivalului de teatru și film InDart, dar și a concursului de poezie „Poezie de Pușcărie” (2011)
Regizor al filmelor:

  • Orbul - 1999
  • Sevraj - 2001
  • Continuitatea Parcurilor - 2002
  • Memento – 2005
  • Cădere calorică – 2007
  • Nicola Bălcesco - 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu