luni, 22 aprilie 2013

Călătorie în ţara basmelor, la Botoşani


Matematician premiat pentru dramaturgie
Piesa „Călătorie în ţara basmelor” scrisă de olteanul Gheorghe Truţă a fost premiată la Concursul de dramaturgie pentru copii şi tineret organizat de Teatrul “Vasilache” şi va fi jucată pe 28 aprilie.
„Lucrul la acest spectacol prilejuieşte o altă premieră la teatrul nostru: colaborarea cu Universitatea de Arte «George Enescu» din Iaşi, Facultatea de Teatru. În cadrul acestui parteneriat, trei studente, respectiv Elena Zmuncilă-Iaşi, Bianca Priceputu-Brăila şi Alexandra Lupu-Botoşani, toate în an terminal vor participa la realizarea spectacolului. La finalizarea studiilor ele vor avea posibilitatea de a colabora sau chiar a se angaja la teatru”, a menţionat Florin Aioniţoaei, directorul teatrului.
Gheorghe Truţă s-a născut pe 1 iunie 1958, în localitatea Călui, judeţul Olt. Din 1982 este profesor de matematică, dar se manifestă şi în plan literar. În 1993 a devenit membru titular al Uniunii Scriitorilor.
Printre lucrările sale se numărăr romanele „Oraşul”, „Raiul şobolanilor”, dar şi volumul „Teatru – piese jucate, premiate sau interzise”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu