vineri, 9 mai 2014

08.05.2014,  22:43:35 | 0 comentarii | 39 vizualizari
Ca patrioţi locali sperăm ca la Concursul Naţional de Dramaturgie, „Joc secund” de Gheorghe Truţă să fie prima clasată

de Marian BOBOC
Piesa dramaturgului lupenean a ajuns în finală
Dramaturgul Gheorghe Truţă continuă seria succeselor obţinute anul trecut cu piesa „Călătorie în ţara basmelor”, piesă premiată la  Concursul de dramaturgie pentru copii şi tineret organizat de Teatrul „Vasilache” din Botoşani, şi anul acesta cu „Simfonie pentru flaut şi nimeni”, şi ea premiată şi jucată pe scena Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sf. Gheorghe.
Între 14 şi 18 mai a.c. Teatrul Naţional Timişoara va fi gazda Concursului Naţional de Dramaturgie din Timişoara. Urmare a unei competiţii extrem de disputate, Gheorghe Truţă a acces în faza a II-a a concursului. Pentru această fază, juriul, format din somităţi ale artei dramatice, a ales piesa „Joc secund” a dramaturgului lupenean. Aceasta va intra în finală alături de alte două piese, „Paganini nu mai locuieşte aici” de Carmen Dominte şi „Tango in the dark” de Edith Negulici. În cadrul atelierelor dramatice, textele finaliste vor fi puse în scenă ca spectacole lectură. După vizionarea acestora, juriul va decide, în deplină cunoştinţă de cauză, piesa câştigătoare.
Ca patrioţi locali, îi ţinem pumnii dramaturgului lupenean cu deschidere naţională şi îi urăm ca piesa sa, deşi intitulată „Joc secund”, să se claseze pe primul loc. Oricum, indiferent de rezultat, Gheorghe Truţă a performat şi de această dată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu