sâmbătă, 24 august 2013

Sfântul Închisorilor Valeriu Gafencu, ucis încă o dată!


Sfântului Închisorilor, Valeriu Gafencu, i-a fost retras titlul de cetăţean de onoare al oraşului băcăuan Târgu-Ocna, acordat post-mortem în anul 2009.
Consilierii locali din Târgu Ocna i au retras titlul de cetățean de onoare lui Valeriu Gafencu   Sfântul Închisorilor
Consilierii locali au votat pentru retragerea acestui titlu în cadrul şedinţei de Consiliu Local din data de 21 iunie 2013. Din cei 17 aleşi locali prezenţi la şedinţă, doar unul a fost împotriva acestui proiect aflat pe ordinea de zi, un proiect reluat, deşi în data de 30 mai fusese respins. Astfel, i-a fost ridicat titlul de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu. A
ceastă acţiune a fost declanşată de adresa Institutului Național pentru Studierea Holocaustului trimisă către Primăria Târgu-Ocna. Institutul „Elie Wiesel“ a solicitat retragerea titlului pentru că – se arată în adresă – „în opinia noastră această decizie a Consiliului Local Târgu Ocna este incompatibilă cu normele democratice și prevederile legale“, având în vedere că Tribunalul Militar a dispus condamnarea într-un lot de 18 persoane a lui Valeriu Gafencu pentru participarea la Rebeliunea Legionară.
Adina PELIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu